sreda, 18. maj 2016

Dimnik za kamin: dimniška vratca in kapa sestavni element

Dimnik za kamin vam prostor napolni s toploto ter ga estetsko dopolni

Dimnik za kamin
Montažni dimnik za kamin vam bo uresničil željo po lastnem kaminu, saj ga lahko postavite, kamor želite. Odločite se lahko za nerjaveči ali šamotni dimnik za kamin. Oba dimniška sistema prinašata številne prednosti. A ne glede na to za kateri dimnik za kamin se boste odločili, vam svetujemo, da so dimniški elementi, kot so cevi za dimnik, dimniška vratca in kapa za dimnik, vrhunske kakovosti. Ker je dimnik občutljiva zadeva, vam toplo priporočamo, da se njegove postavitve ne lotevate sami. Prepustite to opravilo strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo dimnik izdelan v skladu s stroko. Vsaka kurilna naprava ima namreč svoje zahteve, treba pa je tudi upoštevati višino in položaj dimnika. Višina dimnika igra pomembno vlogo pri ustvarjanju vleka in njegovi zmožnosti za odvajanje dimnih plinov, razprševanju škodljivih snovi v dimnih plinih v večje višine, kar zmanjšuje vplive na onesnaževanje neposredne okolice.
V podjetju OGM-BI vam izdelamo dimnik za kamin po meri vaših želja. Na voljo sta dva dimniška sistema, EKOKER kot MULTIkeram, ki sta oba tudi odlična rešitev za sanacijo in adaptacijo dimnika

Dimniška vratca namenjena vzdrževanju in dostopu do dimovoda

Dimniška vratca so pomembna ravno zato, ker omogočajo dostop do cevi za dimnik v primeru težav ali pa zaradi rednega čiščenja. Dimniška vratca za čiščenje dimnika je treba vgraditi na dnu dimnika. Dimniška vratca je priporočljivo vgraditi tudi na podstrešju, ali pa vsaj zagotoviti možnost ometanja preko vrha (ustja) dimnika. V tem primeru je potrebno zagotoviti tudi ustrezno varen dostop do ustja dimnika.
Vratc zaradi higienskih in varnostnih razlogov ni priporočljivo vgrajevati v spalnicah in otroških sobah. Možno je namreč, da starejša vrata ne tesnijo dobro, zato lahko ob morebitnem uhajanju dimnih plinov v prostor prida do zastrupitev ali celo do zadušitev.


Dimniška kapa dimnik za kamin ščiti pred vremenskimi vplivi

Med obvezno opremo vsekakor spada tudi dimniška kapa. Gre za strešni del dimnika, ki je lep izdelek, ki daje vašemu dimniku dovršen zaključek, ga ščiti pred vremenskimi vplivi, preprečuje dežju, da ne pada v odprtino dimnika ter ureja in usmerja dimne pline.
Dimniška kapa oz. strešica, ki prekriva dimniško odprtino, je izdelana aerodinamično iz dveh kosov nerjaveče pločevine. Na toplotno najbolj obremenjeni točki je dodan sferično oblikovan ščit, ki podaljša življenjsko dobe dimniške kape. Dimniška kapa je zaradi svoje aerodinamike zelo učinkovita pri vseh smereh vetra.

Bi radi imeli šamotni dimnik za kamin? Potem je OGM-BI d.o.o. pravi naslov za vas. Obiščite nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar