sreda, 18. maj 2016

Šamotni dimniki

Šamotni dimniki prinašajo številne prednosti

Vas zanimajo šamotni dimniki? Zanje je značilen troslojni dimniški sistem, ki po zaslugi okrogle šamotne cevi za dimnik prinaša številne prednosti. Šamotno tuljavo obdaja zunanje ogrodje, ki je plašč iz lahkega betona, med njima pa je nameščena toplotna izolacija. Šamotna tuljava je obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, s tem pa onemogoča prehod kondenza skozi stene tuljave. Poleg tega šamotne cevi za dimnik odlikuje stabilnost, plinska neprepustnost in odpornost proti kislini.
Montaža šamotnih dimnikov je hitra in enostavna, saj so šamotni dimniki izdelani že kot celoten dimnika, kar pomeni, da se posamezne elemente dimnika med seboj le sestavlja. Po končani postavitvi šamotnega dimnika se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še s šamotno opeko, ki jo položimo na posebno konzolno ploščo dimnika.
V podjetju OMG-BI d.o.o. sta na voljo dva dimniška sistema: EKOKER in MULTIkeram. Šamotni dimniki predstavljajo odlično izbiro tako za novogradnje kot za saniranje starih in dotrajanih dimnikov.


Višina šamotnega dimnika


Šamotni dimniki izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja

Šamotne cevi za dimnik so se uspešne izkazale tudi v primeru sanacije starih in dotrajanih dimnikov, ki so lahko zelo nevarni. Hitro in poceni sanacijo predstavlja vstavljanje šamotne cevi za dimnik. A le v primeru, če poškodbe dimnika niso preveč obsežne. Takrat je naša edina možnost rušenje starega in izdelava novega dimnika, ki bo ustrezal sodobnim varnostnim standardom.
Pravilna izdelava šamotnega dimnika predstavlja temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema, zato ni odveč, če se pri tem posvetujemo s strokovnjakom. Potrebno je namreč pretehtati vse opcije in ugotoviti, kakšne možnosti so najboljše. Kakovostna izdelava cevi za dimnik in strokovna montaža sta zagotovilo, da bodo šamotni dimniki dolgo in varno služil svojemu namenu.


Kakšna je najmanjša višina dimnika

Dimnik ima dve višini, in sicer celotno višino (od tal do vrha dimnika) in delujočo oz. efektivno višino (od priključka za grelno telo do vrha dimnika). Sama višina dimnika je odvisna od višine in naklona strehe, kurilne naprave in vrste goriva. Višina dimnika igra pomembno vlogo pri ustvarjanju vleka in njegovi zmožnosti za odvajanje dimnih plinov, razprševanju škodljivih snovi v dimnih plinih v večje višine, kar zmanjšuje vplive na onesnaževanje neposredne okolice.
V osnovi velja, da je pri dimnikih z enim priključkom najmanjša efektivna višina dimnika 4 m. Pri zbirnih dimnikih, na katere so priključene peči z naravnim vlekom na trda goriva, 5 m, za odprte kamine pa je najmanjša potrebna višina dimnika 4,5 m.

Šamotni dimniki OGM so izdelani z namenom, da bodo zdržali tako dolgo, kot bo zdržala vaša hiša. Obiščite nas.

Ni komentarjev:

Objavite komentar