sreda, 18. maj 2016

Eko dimnik iz šamota

Eko dimnik - šamotna dimniška cev odlična rešitev za sanacijo in novogradnjo

Eko dimnik iz šamota
V podjetju OGM-BI d.o.o. vam nudimo najboljši eko dimnik. Šamotni dimnik EKOKER je slovenski proizvod, ki je izdelan iz vrhunskih in trpežnih materialov, na podlagi izkušenj in znanj, predvsem pa v skladu s standardi. Šamotna tuljava je izdelana iz najboljšega šamota, zato vam bo šamotni eko dimnik brez težav služil še dolga desetletja. Eko dimnik EKOKER odlikujejo tudi enostavna montaža, vrhunska kakovost, ugodna cena, odlične toplotno izolacijske lastnosti ter možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. Šamotni eko dimnik je tudi visoko odporen na vlago, kisline in visoke temperature. Odlična plinotesnost dimniškega sistema pa zagotavlja protipožarno varnost.


Kaj je šamot?

Šamot je mešanica glin in primesi, npr. šamotnih zrn, ki je obdelana tako, da pridobi ognjevzdržne lastnosti. To lahko dosežemo s postopkom vlečenja, pri čemer pridobimo klasičen pečarski in dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, ali pa s stiskanjem, kar nam daje industrijski šamot.
V našem prodajnem programu se nahajajo različni šamotni izdelki. Med njimi je tudi šamotna plošča, ki je tako kot vsi šamotni izdelki visokokakovosten in vzdržljiv proizvod, ki prenese izredno visoke temperaturne obremenitve. Šamotna plošča navadno služi kot podlaga, na katero postavimo kaminski vložek. Z manjšimi šamotnimi ploščami pa obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka. Ob kurjenju kamina se šamotna plošča za kamin segreje in nato zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamotna plošča tako pomaga dodatno izkoristiti kaminski vložek.


Sanacija dimnika z vgradnjo šamotne cevi – eko dimnik

Šamotni eko dimnik predstavlja odlično rešitev tudi za obnovo starih in dotrajanih dimnikov. Ti namreč ne morejo več zadrževati ognja ali dima, ali pa so njihove poškodbe tako hude, da obstaja možnost porušitve. Vse to predstavlja veliko nevarnost za vas in vašo družino. Prav tako je sanacija dimnika potrebna, če dimnik ne ustreza več standardom za odvajanje plinov nove kurilne naprave.
Pred kakršnim koli posegom v dimnik vam svetujemo, da se posvetujete s strokovnjakom, ki se bo glede na dotrajanost ali obseg poškodb odločil, kakšna sanacija bo najboljša. Ali bo to hitra in poceni vgradnja keramične dimniške cevi v dimnik. Ali pa bo zaradi preveč obsežnih poškodb edina rešitev rušenje starega in gradnja novega dimnika.

Prepustite sanacijo dimnika strokovnjakom. Obiščite nas. Vabljeni tudi k ogledu naše spletne strani, kjer se boste lahko prepričali, da sta tako šamot kot šamotna plošča pri nas zelo ugodna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar